Een gespecialiseerde voetverzorging houdt in : het correct knippen van de nagels, het verzorgen van de nagelwallen, het verwijderen van eelt, verdunnen van de nagels (schimmelnagels), behandelen van ingegroeide nagels, verwijderen van likdoornen…
 • Andere specialiteiten

  Orthonyxie

  Orthoplastie

  Onychoplastie

 • Orthonyxie

  Orthonyxie is het vervaardigen en aanpassen van een beugel op de nagelplaat om kromming te verminderen.
 • Orthoplastie

  Orthoplastie is een op maat gemaakt hulpmiddel uit silicone om een bepaald segment van de voet te ontlasten en/of te corrigeren.
 • Onychoplastie

  Bij onychoplastie wordt de gedeeltelijk verwijderde nagelplaat aangebouwd om deze in de juiste richting te laten groeien. Dit wordt soms ook gebruikt bij een schimmelnagel.

Risicogroep

Personen met een systeemziekte behoren tot de risicogroep zoals diabetes-,reuma-, oncologiepatiënten...
Door de aandoening of medicatie kunnen allerlei complicaties ontstaan. Preventie is dus zeer belangrijk.

Wat meebrengen : 

- voorschrift huisarts met vermelding van risicogroep (1, 2a, 2b of 3) en traject (voortraject, zorgtraject of diabetesconventie) 

Advies en educatie
De podoloog informeert de patiënt over de mogelijke gezondheidsrisico's en geeft tips om deze te voorkomen. Een jaarlijkse screening bij de risicogroep is aangeraden om de risicofactoren vroegtijdig op te sporen. Een diabetes screening bijvoorbeeld is een gestructureerd onderzoek met specifieke testen ivf neuropathie, angiopathie en mobiliteit.

 

De podoloog is opgeleid om wondzorg uit te voeren bij wonden ter hoogte van voet en enkel. Hoofdzakelijk bestaat de wondzorg uit het verwijderen van de eelt rond de wonde en deze drukvrij leggen (vilttherapie).

Contact

podologiealinebeernaert@gmail.com
Brugsesteenweg 121
8520 Kuurne
0476/ 090440
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram